Monday, September 29, 2014

Bio Nutrients (1)

        ယခု ေရးသားမည့္  Bio nutrients ျပဳလုပ္နည္းမ်ားသည္  မိမိအိမ္တြင္ လြယ္ကူစြာ ျပဳလုပ္နိုင္ျပီး အလြန္အက်ိဳးမ်ား ေစေသာ ေငြကုန္ ေၾကးက် သက္သာ ေစေသာ နည္းလမ္းမ်ား ျဖစ္ပါသည္။

A ; သန္႕ရွင္းစြာ ေဆးထားေသာ စဥ့္အိုး  သို႔
   ပုံးထဲသို႔ …………
1.ဆန္ေဆးရည္
2.ႏြားႏို႕ ငါးဆယ္သား
3.ေရ တစ္လီတာ ျဖင့္ က်ိဳခ်က္၍ အေအးခံ ထားေသာ မုန္႔လုပ္ ထန္းလ်က္ နွစ္ဆယ့္ငါး က်ပ္သား  
  တို႔ကို ထည့္ပါ။အေပၚမွ ကပ္ထူစကၠဴ ဖုံးအုပ္ျပီး လြင့္က်မသြား ေစရန္ သစ္သား  သို႔ တခုခု ျဖင့္ ထပ္မံဖိထားပါ။
     အထက္ေဖၚျပပါ ပစၥည္း မ်ား ထည့္ထားေသာ အိုးကို အရိပ္ေအာက္တြင္ ၁၅ ရက္ခန္႔ ထားျပီေသာ အခါ Latic acid bacteria ပါဝင္ေသာ ေဆးကို ရရွိျပီ ျဖစ္ပါသည္။ ထိုေဆးကို ေရတဂါလံ လ်င္
40cc မွ 80cc ထည့္၍ အပင္ကို အရြက္ အဖ်ားပိုင္း မွ စ၍ အျမစ္ Root zone ထိ ျဖန္းေပးပါ။ အစာခ်က္အား အလြန္ေကာင္းေစ ပါသည္။

B;ဝါးရုံေအာက္မွ
 1. Top soil တစ္ပိသာ
 2.ဖြဲႏု တစ္ပိသာ
 3.ေရတစ္လီတာ ျဖင့္ က်ိဳခ်က္၍ အေအးခံထားေသာ မုန္႔လုပ္ ထန္းလ်က္ နွစ္ဆယ့္ငါး က်ပ္သား တို႔ကို ႏွံ႔စပ္စြာ ေရာပါ။
သစ္သားျပား ေပၚတြင္ တင္၍ ပလပ္စတစ္ ဖုံးအုပ္ျပီး အရိပ္ေအာက္တြင္ တပတ္ခန္႔ထားပါ။အျဖဴေရာင္ မိႈမ်င္မ်ား ျပည့္သြားပါလိမ့္မည္။၄င္းကို ေရစိမ္၍ အပင္မ်ားအား ျဖန္းေပး နိုင္ပါသည္။က်န္ေနေသာ အဖတ္မ်ားကို အပင္ေျခတြင္ အုပ္ေပးနိုင္ပါသည္။

C;သစ္ပင္ႀကီးမ်ား ေအာက္ရွိ သစ္ရြက္ေဆြးပုံ
   ေအာက္တြင္……
1.ဆန္ နို႔ဆီ တဗူးအား ခပ္ျပစ္ျပစ္ခ်က္ ခြက္တခုတြင္ ထည့္ျပီ အေပၚမွ သတင္းစာ စကၠဴ ပလပ္စတစ္တို႔ ဖုံးအုပ္၍ တပတ္ခန္႔ ထားပါ။
2.၄င္း ထမင္းနွင့္ ဆတူ မုန္႔လုပ္ထန္းလ်က္ က်ိဳခ်က္၍ အေအးခံထားေသာ ေရကို ပုံးတခုတြင္ ထည့္၍ ေမြေပးပါ။
ခုနွစ္ရက္ ၾကာေသာ အခါ အသုံးျပဳနိုင္ျပီ ျဖစ္ပါသည္။

Bio Nutrient.
   
     အထက္တြင္ ေဖၚျပခဲ႔ေသာ A; B; C; တို႔အား စဥ့္အိုး  သို႔  ပုံး အတြင္သို႔ စုေပါင္း၍ ထည့္ျပီး ဖုံးအုပ္ထားပါ။ သုံးရက္ လြန္ေသာ အခါ ျပီးျပည့္စုံေသာ Bio Nutrient ကို ရရွိျပီျဖစ္ပါသည္။
  Bio nutrient ကို မိမိတို႔ လိုအပ္သလို ေျမေဆြးျပဳလုပ္ရာ တြင္ ထည့္သြင္း အသုံးျပဳ ျခင္း  ေရျဖင့္ သင့္ေတာ္သလို ေရာစပ္ျဖန္းေပး ျခင္း ႏွင့္ အပင္အတြက္ လိုအပ္ေသာ အျခား ကိစၥ မ်ားတြင္လည္း စဥ္းစား၍ အသုံးျပဳျခင္းျဖင့္ အက်ိဳးေက်းဇူး မ်ားစြာ ႐ရွိနိုင္ပါသည္။

             ဦးတင္မိုးႏိုင္ ( Oo Yin Taw )Pools & Garden Landscaping Group.
           Tue; (30-9-2004).
         


















































No comments:

Post a Comment