Saturday, August 16, 2014

Propagation of plants

Budding method (အဖူးျမဳတ္ျခင္း)
-----------------------------
          အဖူးျမဳတ္ျခင္း  (budding) ကို ဥယ်ာဥ္လုပ္ကိုင္သူမ်ားက  'ဘတ္ ' သြင္းျခင္းဟု ေျပာဆို ၾကပါသည္။  Bud သြင္းရာတြင္ ;
         ဓါး  လက္၏တည္ျငိမ္ ျမန္ဆန္မႈ႔  ခ်ည္ေႏွာင္ေသာ တိပ္  လက္ခံပင္ႏွင့္ ထည့္သြင္းမည့္ အဖူး(bud) တို႔၏ က်မ္းမာစိုေျပမႈ႔ စသည္တို႔သည္ အထူးအေရး ႀကီးပါသည္။
         အပင္မ်ား အား မ်ိဳးပြားစိုက္ပ်ိဴးရာတြင္
ရာသီဥတု ကိုအျမဲ ခ်င့္ခ်ိန္ မႈ႔ျပဳရန္ လိုအပ္ပါသည္။
         Budding နည္းကို ႏွင္းဆီ  ၾကက္ေမာက္  ရာဘာ  စသည္ အပင္မ်ားတြင္ တြင္က်ယ္စြာ အသုံးျပဳၾကပါသည္။
T - budding ; I - budding ; စသည္ျဖင့္ လည္း အပင္အမ်ိဳး အစားကို မူတည္၍ ထည့္သြင္း ၾကပါသည္။
         ယခု ႏွင္းဆီပန္း budding ကို ေရးသား တင္ျပပါမည္။အျခား အပင္မ်ား သည္လည္း ထိုနည္းတူပင္ ျပဳလုပ္နိုင္ပါသည္။
         ေရွးဦးစြာ ႏွင္းဆီ အရုိင္း ( ပန္းမပြင့္ပါ ) ကိုပ်ိဳးေထာင္ ထားရပါမည္။ႏွင္းဆီ အရုိင္း
(လက္ခံပင္) ေကာငး္စြာ ရွင္သန္လာေသာအခါ ၄င္း ပင္စည္၏ ေျမေပၚ ေလးလက္မခန္႔ မွ ကိုင္တြယ္ရ လြယ္ကူေစ ရန္ ဆူးမ်ားကို ေျခြျပစ္ပါ။  လက္ခံပင္၏ ပင္စည္ အေပၚယံ အေခါက္ အလႊာအား ဓါးျဖင့္ ကန္႔လန္႔  လီွးပါ။ပင္စည္ပတ္လည္ တဝက္ခန္႔ လီွးျပီလ်င္ လီွးရာ၏ အလယ္ မွ ေအာက္ဖက္သို႔ ခြဲလိုက္ပါ။
           အဂၤလိပ္ အကၡရာ ( T ) တီ ပုံစံ ျဖစ္ပါသည္။ထိုသို႔ လီွးျပီးပါက အေပၚယ အေခါက္ အလႊာအား ဓါးဦးျဖင့္ ညင္သာစြာ ခြာလိုက္ပါ။ အတြင္းရွိအသားစ မ်ား မထိခိုက္ေစရန္   ဂရုစိုက္ ရပါမည္။မိမိမ်ိဳးပြား လိုေသာ အပင္မွ အဖူး (bud) ကို လည္း အသားစမ်ား မပါေအာင္ ခြာယူရပါမည္။လက္ခံပင္မွ T ပုံစံ ခဲြထားေသာ ေနရာ သို႔ ၄င္း အဖူးအား ထည့္သြင္းပါ။ေအာက္မွစ၍ တိပ္ျဖင့္ စည္းပါ။ အဖူးေနရာအား ခ်န္လွပ္၍ စည္းရပါမည္။ လုပ္ကိုင္ရာတြင္သပ္ရပ္ ေသခ်ာ မႈ႔မ်ားမ်ား လိုအပ္ပါသည္။ လက္ခံပင္ ႏွင့္ အဖူးတို႔၏ က်မ္းမာသန္စြမ္းမႈ႔ အေပၚ မူတည္၍ ရက္ေပါင္း ၃၀ သို႔ ၄၀ အတြင္းအဖူး ေအာင္ျမင္မႈ႔ ကို ေတြ႔ရပါမည္။
           ယခုကဲ႔သို႔ စာေရးသား တင္ျပရာတြင္ စာဖတ္သူမ်ား နားမလည္ မႈ႔မ်ား ရႈပ္ေထြးမႈ႔မ်ား ရွိေနနိုင္ပါသည္။ရွင္းလင္း လြယ္ကူေအာင္ မေရးသား နိုင္ေသာ က်ေနာ္၏ အားနည္းခ်က္သာ ျဖစ္ပါသည္။
          ဖုန္းျဖင့္ျဖစ္ေစ  ေမးလ္ ပို႔၍ ျဖစ္ေစ ေဆြးေႏြးနိုင္ပါသည္။
              ဦးတင္မိုးနိုင္ ( Pools & Gardens landscaping group.)
              09 535 2152.
   plantsscaper200@gmail.com



No comments:

Post a Comment